Викрадення митрополита Драбинка: ГПУ повідомила важливі деталі справи

20:50, 14 августа 2019
Наразі продовжується досудове розслідування у кримінальному провадженні.
Викрадення митрополита Драбинка: ГПУ повідомила важливі деталі справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 21.05.2014 за фактом незаконного позбавлення волі шляхом перевищення службових повноважень та тримання як заручника особистого помічника Предстоятеля УПЦ Митрополита Київського і всієї України Володимира (В. Сабодана) Олександра Драбинка. Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 25.06.2019 задоволено клопотання адвоката народного депутата Н. та встановлено строк один місяць для завершення проведення досудового розслідування і прийняття одного з процесуальних рішень, передбачених ст. 283 КПК України, слідчому та прокурору Генеральної прокуратури України у зазначеному кримінальному провадженні.

Вказану ухвалу суду Генеральною прокуратурою України та потерпілим оскаржено в апеляційному порядку, проте ухвалою Київського апеляційного суду від 09.07.2019 у відкритті апеляційного провадження відмовлено. Ухвалу суду апеляційної інстанції Генеральною прокуратурою України оскаржено до Верховного Суду, яким рішення ще не прийнято.

Ухвалою слідчого судді від 18.07.2019 частково задоволено заяву прокурора про розʼяснення ухвали суду від 25.06.2019 та розʼяснено, що вчинення дій щодо завершення проведення досудового розслідування та прийняття одного з процесуальних рішень, передбачених ст. 283 КПК України: «… стосуються лише субʼєкта звернення за скаргою Н.».

Виключно на виконання вказаних судових рішень та на їх підставі слідчим Генеральної прокуратури України 26.07.2019 прийнято рішення про закриття (в частині) зазначеного кримінального провадження стосовно субʼєкта звернення за скаргою народного депутата Н.

«Постановою прокурора від 12.08.2019 вказане рішення слідчого скасоване як незаконне, зокрема, з огляду на те, що чинне кримінальне процесуальне законодавство не передбачає можливості прийняття слідчим та/або прокурором процесуального рішення про закриття кримінального провадження стосовно свідка.

Таким чином, досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні продовжується», — повідомили у ГПУ. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент нагородив митрополитів орденами Ярослава Мудрого.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва