Незаконно переправив особу через кордон: на Львівщині судитимуть прикордонника

16:17, 22 августа 2019
Начальнику відділу прикордонного загону обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Незаконно переправив особу через кордон: на Львівщині судитимуть прикордонника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За незаконне переправлення особи через державний кордон України скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу одного з прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадовець прикордонної служби розробив та реалізовував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За перевезення через пункт пропуску «Ужгород» без проходження митного контролю одержав від громадянки України 300 євро неправомірної вигоди.

Начальника відділу прикордонного загону відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«Кваліфікація:

  • незаконне переправлення особи через державний кордон України, організація незаконного переправлення особи через державний кордон України, керівництво такими діями, сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, надання засобів та усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України);
  • одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Ужгородського гарнізону Західного регіону України», » зазначили у Бюро.

У разі доведення вини начальнику відділу одного з прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна (ст. 332 ч. 3 КК України); штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років (ст. 369-2 ч. 2 КК України). 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Київського теруправління Державного бюро розслідувань викрили начальника одного з митних постів Івано-Франківської митниці ДФС України на вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 2500 доларів США.

На Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Крім того, співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили на хабарі керівника одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Додамо, що сумський суддя вимагав 26 тисяч доларів хабара. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва