В Україні приватних виконавців перевірять по-новому: що змінилося

19:20, 22 августа 2019
Мін’юст затвердив зміни до Порядку проведення перевірок діяльності органів державної виконавчої служби, приватних виконавців.
В Україні приватних виконавців перевірять по-новому: що змінилося
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Повідомлення про проведення планової перевірки діяльності приватного виконавця надсилається рекомендованим поштовим відправленням або вручається особисто.

Відповідні зміни в Порядок проведення перевірок діяльності органів державної виконавчої служби, приватних виконавців внесені наказом Мін’юсту від 9 серпня № 2502/5.

Так, докази повідомлення про проведення планової перевірки діяльності приватного виконавця є невід'ємною частиною матеріалів перевірки.

Строк проведення перевірки визначається з урахуванням необхідності всебічного, повного вивчення матеріалів, документів та підготовки об'єктивного висновку. Строк, менший за 5 днів, може бути продовжений на підставі доповідної записки керівника робочої групи з проведення планової перевірки.

У визначений строк перевірки приватний виконавець зобов'язаний перебувати на робочому місці відповідно до свого режиму роботи та створити умови для проведення перевірки.

Акт про ухилення від перевірки може бути складено у будь-який день в межах строку проведення перевірки. В такому випадку строки проведення відповідної перевірки переносяться.

Управління держвиконслужби повідомляє структурний підрозділ Міністерства про ненадання приватним виконавцем інформації та/або копій документів протягом трьох робочих днів з дня закінчення строку для надання відповідної інформації та/або копій документів.

У разі ненадання інформації за запитом Управління позапланова невиїзна перевірка діяльності приватного виконавця проводиться на підставі відомостей автоматизованої системи виконавчого провадження, інших документів та відомостей, які стосуються предмета звернення. Позапланова виїзна перевірка може проводитися з питань, які були предметом позапланової невизної перевірки діяльності приватного виконавця.

За ненадання інформації та копій документів до Дисциплінарної комісії приватних виконавців можуть внести подання про притягнення приватного виконавця до дисциплінарної відповідальності.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст оновив положення про автоматизовану систему виконавчого провадження.

Крім того, ми писали, що помилково сплачені кошти можна буде повернути онлайн.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва