Солдат застрелив прикордонника на Львівщині: у ДБР розповіли подробиці вбивства

15:18, 29 августа 2019
На момент вчинення вбивства підозрюваний страждав хронічним психічним захворюванням.
Солдат застрелив прикордонника на Львівщині: у ДБР розповіли подробиці вбивства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У березні слідчі Державного бюро розслідувань у Львові затримали військовослужбовця за підозрою в умисному вбивстві старшого за званням колеги. Досудове розслідування щодо солдата-строковика відділення «Сянки» Мостиського прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України завершено. Про це 29 серпня повідомляє прес-центр ДБР.

Встановлено, що солдат строкової служби вистрілив з автомата АКС-74 у старшого зміни прикордонних нарядів, після цього кілька разів ударів прикладом автомата та ногою в голову. Старший зміни прикроднник від отриманих поранень помер дорогою до лікарні.

Під час призову на військову службу та в період її проходження підозрюваний перебував у стані хвороби, який не дозволяв йому користуватися вогнепальною зброєю. На момент вчинення вбивства підозрюваний страждав хронічним психічним захворюванням, внаслідок чого не міг усвідомлювати та контролювати свої дії.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України) до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру.

Кваліфікація: недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо двох поліцейських, які могли знати і приховувати факти підготовки замаху на громадського активіста Віталія Олешка з позивним «Сармат». 

Крім того, співробітники ГПУ, СБУ та ДБР затримали слідчого СВ Шевченківського ВП ГУНП у Запорізькій області за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, а саме — замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва