Зеленський розповів, що включає в себе перезавантаження судової системи

15:08, 2 сентября 2019
Президент окреслив основні завдання у реформі судової системи.
Зеленський розповів, що включає в себе перезавантаження судової системи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський акцентував на головних проблемах судової гілки влади. Глава держави окреслив основні завдання у реформі судової системи під час зустрічі з очільниками парламенту, Уряду та правоохоронних органів.

Президент наголосив на важливості ефективної роботи новоствореного Вищого антикорупційного суду. «Українське суспільство вимагає від Антикорупційного суду швидкого та якісного розгляду справ щодо топ-корупціонерів», — зазначив Зеленський.

«Через недолугу судову реформу ми не отримали перезавантаження судової влади, її оновлення. Навпаки — попередня влада робила все, щоб судді залежали тільки від неї. Лише рішучими заходами можливо змусити виконувати закон. Такими рішучими заходами є щотижневе позбавлення суддівських мантій тих, хто не гідний високого звання судді», — заявив глава держави.

Зазначається, що очищення має стосуватись усіх судів, але насамперед — судів вищих інстанцій.

«Суди першої інстанції повинні бути наповнені новими суддями: більш ніж дві тисячі вакансій мають бути заповнені ще до нового року», — сказав Президент.

За його словами, це має зробити вже нова Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка буде перезапущена найближчим часом, відповідно до поданого Президентом законопроекту.

Наостанок Володимир Зеленський акцентував увагу на ліквідації масштабних корупційних схем у деяких органах державної влади. 

«Провести повне кадрове перезавантаження найбільш корупційних для бізнесу і громадян органів державної влади – Держгеокадастр, Держгеонадра, Державна архітектурно-будівельна інспекція, Держекоінспекція (Державна природоохоронна служба), Укртрансбезпека і найвідоміший – Укравтодор. Термін – до 1 січня 2020 року, але якщо можна, то зробити це раніше», – звернувся Президент до прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» проводить онлайн-трансляцію наради, яку зібрав Володимир Зеленський 2 вересня.  

Крім того, ми повідомляли, що новий Кабінет міністрів перегляне енергетичну стратегію.

Також відомо, що Володимир Зеленський доручив скасувати земельний мораторій, легалізувати гральний бізнес і видобуток бурштину.

Додамо, що Президент України доручив уряду і парламенту розпочати масштабну приватизацію в Україні.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді