Незаконно вивіз врожай на 1,5 млн грн: СБУ підозрює керівника держпідприємства

12:11, 6 сентября 2019
Аграрій укладав угоди на проведення сільськогосподарських робіт за завищеною вартістю.
Незаконно вивіз врожай на 1,5 млн грн: СБУ підозрює керівника держпідприємства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Миколаївській області керівник державного сільськогосподарського підприємства привласнював собі кошти господарства. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Так, силовики встановили, що очільник підприємства укладав угоди із підконтрольними йому комерсантами на проведення сільськогосподарських робіт за завищеною вартістю.

До того ж директор реалізовував врожай афілійованим структурам за значно заниженими цінами. Зокрема задокументовано факт викрадення та вивезення з держпідприємства сільгосппродукції на 1,5 мільйона гривень.

Під час санкціонованих обшуків на господарстві правоохоронці вилучили чорну бухгалтерію, яка підтверджує системність дій зловмисника і його спільників. У місцях зберігання врожаю вилучено для прийняття процесуального рішення 100 тонн продукції вартістю 750 тисяч гривень, підготовленої для відвантаження за підробленими документами на один із місцевих елеваторів.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення чи розтрата майна, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб), тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення керівнику держпідприємства підозри у вчиненні злочину.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР та ГПУ завершили досудове розслідування у справі «чорних ріелторів».

Також ми писали, що адвокат підозрюється в заволодінні майном майже на 10 мільйонів гривень. Дії зловмисниці кваліфіковані за шістьма статтями КК України.

Додамо, що ДБР викрило чергову корупційну схему з привласненням 5 мільйонів гривень державних коштів, у якій, за попередньою версією слідства, могли брати участь співробітники Київської митниці ДФС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва