Парламент має намір узаконити прослушку нардепів

13:05, 10 сентября 2019
Передбачається надати НАБУ і ДБР право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж.
Парламент має намір узаконити прослушку нардепів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №1009 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства», який передбачає дозвіл на прослуховування нардепів.

За відповідні зміни проголосували 297 депутатів.

При цьому скорочені строки підготовки закону до другого читання підтримали 278 парламентарів.

Проектом закону пропонується вилучити норму закону «Про статус народного депутата».

Передбачається надати Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих і розшукових дій.

Також з Кримінального процесуального кодексу вилучаються так звані «правки Лозового», які були прийняті в 2017 році, про порядок обчислення і продовження строків досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

Крім того, пропонується надати слідчому судді, суду при постановленні рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою право не визначати розмір застави в кримінальному провадженні по тяжкому або особливо тяжкому корупційному злочину.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» аналізувала зміни передбачені законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства».

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді