Закон про столицю: як працюватимуть депутати в Києві

12:05, 16 сентября 2019
Нардепи від партії «Слуга народу» презентували своє бачення і концепцію змін до столиці.
Закон про столицю: як працюватимуть депутати в Києві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді зареєстровано новий проект закону про внесення змін до Закону України «Про столицю України — місто-герой Київ», ініціаторами якого стали кілька десятків народних депутатів.

У суботу, 14 вересня, кілька нардепів від партії «Слуга народу» презентували своє бачення і концепцію змін до столиці на Форумі локального розвитку в Солом'янському районі.

Київську міську державну адміністрацію мають намір перетворити в префектуру, перерозподілити повноваження мера і глави адміністрації (останній зможе блокувати більшість рішень мера).

Також планується повернення райрад і посилення ролі місцевих депутатів, які зможуть вирішувати дрібні проблеми жителів. Можливо, вже цього або наступного тижня проект потрапить до сесійної зали.

Після ухвалення змін до закону «Про столицю», як анонсували деякі депутати ВР, в Києві будуть відразу призначені вибори.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше повідомляла про те, що вибори мера Києва та депутатів Київради можуть відбутися після завершення децентралізації.

Крім цього, Володимир Зеленський планує розділити повноваження мера Києва та голови Київської міської державної адміністрації

В свою чергу депутати звернулися до КСУ через ризик поділу посад мера Києва і голови КМДА. Конституційний суд України просять розтлумачити статті Конституції в частині розподілу та здійснення державної влади і місцевого самоврядування в столиці.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду