Напали на копа через зауваження: у Києві затримали зухвалих зловмисників

19:00, 16 сентября 2019
Правоохоронець попросив молодиків поводитися тихіше та припинити порушувати громадський порядок.
Напали на копа через зауваження: у Києві затримали зухвалих зловмисників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У столиці правоохоронці затримали трьох осіб, які напали на поліцейського через зауваження. Правоохоронець був змушений застосувати зброю. Про це передає прес-служба столичної поліції.

Подія трапилася у Дарницькому районі близько першої години.

«Один із молодиків підійшов до поліцейського та розпочав із ним суперечку. Під час цієї розмови правоохоронець відчув, як хтось вдарив його у голову та задув обличчя газом. Травмований спецпризначенець дістав власний зареєстрований травматичний пістолет і, здійснивши спочатку попереджувальний постріл вгору, вистрілив опоненту в ногу», — повідомив заступник начальника Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський

Після цього троє молодиків із компанії накинулися на поліцейського та почали його бити. У цей час із магазину, розташованому у дворі будинку, вибігли охоронці, які втрутилися у ситуацію. Поліцію та «швидку» викликала одна із дівчат, котра була в компанії правопорушників.

Лікарі госпіталізували потерпілих. У поліцейського виявили численні гематоми та травми тіла, а також переламані два ребра. Наразі він проходить додаткові медичні обстеження. Інший постраждалий, який отримав вогнепальне поранення ноги, перебуває у лікарні. За інформацією лікарів, його життю нічого не загрожує. 

«Слідчо-оперативна група на місці задокументувала подію, опитала фігурантів і свідків конфлікту, опрацювала відео із камер спостереження. Трьох молодиків, які били поліцейського, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз із ними спілкуються слідчі», — додав Олександр П’ятниківський.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Затриманим за вчинене загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві оголошено обвинувальний вирок зловмиснику, який вчинив розбійний напад на молоду жінку у Деснянському районі столиці.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде