Посварився із дружиною, а злість зігнав на незнайомці: суд покарав горе-чоловіка

15:35, 23 сентября 2019
Чоловік напав на жінку у своєму під’їзді.
Посварився із дружиною, а злість зігнав на незнайомці: суд покарав горе-чоловіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вінницький міський суд Вінницької області 18 вересня визнав винним 31-річного чоловіка, який в під’їзді свого будинку вчинив хуліганські дії стосовно незнайомої йому жінки. Про це повідомляє прес-служба суду.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 296 Кримінального кодексу України (далі — КК України) (хуліганство), суд призначив особі покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. Одночасно на підставі статті 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування основного призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком — три роки.  Якщо протягом цього часу чоловік знову вчинить новий злочин, то відбуватиме призначене покарання в повній мірі. Також на особу покладено обов’язки, передбачені пунктами 1, 2 частини першої статті 76 КК України.

Під час судового розгляду кримінального провадження стало відомо, що в березні 2019 року чоловік, сховавшись за вхідними дверима у своєму під’їзді, здійснив хуліганські дії по відношенню до жінки, яка зайшла до будинку. Зокрема, підозрюваний вдарив  потерпілу кулаком в голову, від чого вона впала на підлогу. На цьому чоловік не зупинився та ще три рази ударив її головою об підлогу. Внаслідок чого, жінка отримали тілесні ушкодження.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, щиро розкаявся та зазначив, що після вчиненого злочину просив вибачення у потерпілої за скоєне. Також, 31-річний чоловік пояснив, що напередодні хуліганської поведінки він посварився зі своєю дружиною, після чого випив зайвого. Це спричинило у нього неконтрольований напад агресії, який призвів до безпричинного нападу на незнайому жінку.

У свою чергу потерпіла щодо міри покарання особі, поклалась на розсуд суду.

З урахуванням обставин справи, особи обвинуваченого, суд дійшов висновку, що для виправлення обвинуваченого, а також попередження вчинення ним нових злочинів, буде необхідним і достатнім покарання у вигляді обмеження волі строком на 4 роки, оскільки призначення інших видів покарань є недостатнім для досягнення мети покарання, визначеної статтею 50 КК України щодо запобігання вчиненню нових злочинів засудженим. Разом з тим, враховуючи, що обвинувачений вперше притягується до кримінальної відповідальності, раніше ніколи не був судимий, вину визнав, щиро розкаявся, за місцем проживання та роботи характеризується  з позитивної сторони, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання на підставі статті 75 КК України з іспитовим строком — 3 роки та з покладанням  на нього обов’язків, визначених  пунктами 1, 2 частини першої статті 76 КК України.

На даний час вирок ще не набув законної сили.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві чоловік вбив рідного брата. Тіло потерпілого зі слідами насильницької смерті виявила його матір на балконі у квартирі. 

Крім цього, на Одещині дочка металевою кувалдою вбила матір. Жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, забиття головного мозку тяжкого ступеню, внутрішньочерепного крововиливу. Від отриманих тілесних ушкоджень мати підозрюваної померла.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді