Порядок звернення до податкової про зміну виду діяльності фізособи-єдинника

14:30, 26 сентября 2019
Платники єдиного податку мають надати заяву, до якої, зокрема, включаються відомості про зміну видів господарської діяльності.
Порядок звернення до податкової про зміну виду діяльності фізособи-єдинника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про платника єдиного податку, зокрема види господарської діяльності. Про це повідомляє прес-служба ДПС.

Так, платники єдиного податку при зміні відомостей, внесених до реєстру платників єдиного податку, мають надати заяву, до якої, зокрема, включаються відомості про зміну видів господарської діяльності.

Для забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності фізична особа — підприємець — платник єдиного податку ІІІ групи у разі зміни видів господарської діяльності протягом податкового (звітного) періоду повинна подати разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни, заяву про внесення змін до реєстру платників єдиного податку.

Разом з цим при здійсненні видів діяльності, не зазначених у реєстрі платників єдиного податку, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалися такі види діяльності .

Також при виявленні відповідним контролюючим органом під час проведення перевірок порушень платником єдиного податку І – ІІІ груп вимог, анулювання реєстрації платника єдиного податку І – ІІІ груп проводиться за рішенням такого органу, прийнятим на підставі акта перевірки, з першого числа місяця, наступного за кварталом, в якому допущено порушення. У такому випадку суб’єкт господарювання має право обрати або перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» писала про зміни правил податкових перевірок

Також відомо, що Раду закликають відкликати законопроект про оподаткування доходів.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва