У Києві обговорили проміжні досягнення роботи приватних виконавців

13:10, 4 октября 2019
У заході брали участь представники міжнародних організацій і органів державної влади.
У Києві обговорили проміжні досягнення роботи приватних виконавців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 2 жовтня, в Києві відбулася зустріч представників проектів міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права, організована Програмою USAID «Нове правосуддя». Про це повідомляє офіційний сайт ВККС.

Під час виступу заступник голови Ради приватних виконавців України, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Олександр  Сівокозов  поінформував гостей про особливості діяльності Ради, а також про виклики, пов’язані з примусовим виконанням судових рішень в Україні, серед яких необхідність зрівняння мандатів приватних і державних виконавців, запровадження електронного виконавчого провадження, створення єдиної бази даних про всіх боржників, налагодження взаємодії з Національною поліцією, а також забезпечення прозорості процедур доступу до професії приватного виконавця й системи підвищення кваліфікації.

Заступник голови Ради також звернув увагу присутніх на високу результативність роботи приватних виконавців  і додав, що за перше півріччя 2019 року вони повернули 1,3 млрд грн боргів, а частка виконаних судових рішень після запровадження цього інституту в 2016 році зросла з 6% у 2017 році до 18% у 2018 році.

Традиційно до обговорення долучилися як представники проектів міжнародної технічної допомоги та міжнародних організацій, що працюють у сфері правосуддя, так і органи державної влади.

Вищу кваліфікаційну комісію суддів України на заході представила начальниця юридичного управління секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Наталя Кідіна.

Додамо, програма реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2016 року.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як міністр юстиції планує перезавантажити комісії приватних виконавців.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва