Як міністр юстиції планує перезавантажити комісії приватних виконавців

15:00, 23 сентября 2019
Письмове практичне завдання як етап відбору до числа приватних виконавців приберуть.
Як міністр юстиції планує перезавантажити комісії приватних виконавців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю журналістам bihus.info заявив, що повне перезавантаження всієї закритої системи приватних виконавців буде можливим після внесення змін до закону.

«Я перезавантажую роботу кваліфікаційної і дисциплінарної комісій щодо приватних виконавців. Усі члени, призначені за квотою Мін’юсту, вже змінені.

Члени, призначені за квотою приватних виконавців, залишаються. В мене немає адміністративних механізмів їх змінити. Я розумію, в чому проблема, але члени комісій приватних виконавців історично в прийнятті своїх рішень орієнтувалися на Міністерство юстиції з різних причин. Зараз у них не буде стимулів, підстав продовжувати практику, яку вважав несправедливою юридичний ринок. Я впевний в тому, що робота комісії вже буде здійснюватися зовсім по-іншому.

Повне перезавантаження всієї закритої системи приватних виконавців буде можливим після внесення змін до закону, і над цим ми вже працюємо», — зазначив міністр.

«Цікавий момент, який здивував моїх колег, — це те, що ми в свою квоту включили приватного виконавця Андрія Авторгова, який відомий на ринку та якому довелося в свій час захищатися», — додав Денис Малюська.

Окрім того, за його словами, зараз призначено службове розслідування фактів утримання від виконавчих дій по величезній кількості виконавчих проваджень: «За результатами цього розслідування у мене будуть об’єктивні підтверджені документально дані, які я обіцяю опублікувати з переліком компаній, по яких були затримки».

Також міністр юстиції розповів про зміни, які чекають процедуру відбору нових приватних виконавців.

«Зараз іспит налаштований таким чином, що можна в ручному режимі маніпулювати результатами іспиту. Про це, принаймі, свідчила минула практика. Ми маємо цю систему перезавантажити, змінити процедуру складання іспитів, прибрати один з етапів, де суб'єктивна думка вирішувала, хто проходить далі, — письмове практичне завдання, результати якого не збереглися, змінимо систему онлайн-перевірки таких завдань», — підкреслив Денис Малюська.

Нагадаємо, раніше Денис Малюська розповів, що пропонує передати судам функції Комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, а програмне забезпечення реєстрів нерухомості та корпоративних прав — переписати відкритим кодом.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду