«Вирішували» земельні питання: до ВАКС направили справу щодо чиновників з Сумщини

13:05, 4 октября 2019
Чиновників обвинувачують в одержанні за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.
«Вирішували» земельні питання: до ВАКС направили справу щодо чиновників з Сумщини
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Зарічний районний суд м. Сум передав для розгляду до Вищого антикорупційного суду справу (№591/5513/16-к) стосовно голови та начальника юридичного відділу Битицької сільської ради. Про це повідомляє прес-служба суду.

«Чоловіків обвинувачують в одержанні за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди в особливо великому розмірі — за позитивне вирішення питання про укладення угоди та надання в оренду земельної ділянки (частина четверта статті 368 Кримінального кодексу України).

Під час судового розгляду до суду надійшла заява заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про направлення кримінального провадження для розгляду до Вищого антикорупційного суду, на виконання вимог ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо початку роботи Вищого антикорупційного суду». Таку заяву було задоволено, оскільки колегія суддів Зарічного районного суду м. Суми не може розглядати кримінальне провадження щодо злочинів, які віднесені до підсудності Вищого антикорупційного суду», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що керівник апарату ВАКС підбив підсумки роботи Антикорсуду за перший місяць.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України