Інцидент у Дніпрі: обвалилася стіна гуртожитку

09:50, 6 октября 2019
Будівля знаходиться над бомбосховищем.
Інцидент у Дніпрі: обвалилася стіна гуртожитку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У будівлі другого гуртожитку Національного технічного університету Дніпровська політехніка тріснула одна із стін. Про це повідомляє прес-служба Дніпровського міськради у неділю, 6 жовтня.

У повідомленні йдеться, що стіна тріснула 5 жовтня. Студентів, які жили в гуртожитку, відселили. Зазначається, що перекрито рух на прилеглих вулицях.

«До висновків фахівців важко назвати причину ситуації, яка сталася. Вдалося уникнути гіршого. Зараз відключені всі комунікації – газ і електропостачання. Вживають невідкладних заходів, щоб уникнути обвалення будівлі. Вранці буде фінальне засідання комісії, будуть остаточні рекомендації», – повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

«В цілому в цій частині міста є системна проблема з вимоїнами. Будівляю гуртожитку звели ще в 50-х роках. Вона має так званий стрічковий, а не капітальний фундамент. Під будинком також бомбосховище», – йдеться в повідомленні міськради.

«Було встановлено обвалення грунту приблизно два на три метри з пошкодженням частини будівлі гуртожитку. Був прийнятий ряд невідкладних рішень. Заборонено перебування в гуртожитку. Огороджена територія в радіусі 70 метрів», – зазаначив начальник першої державної пожежно-рятувальної частини восьмого загону, капітан служби цивільного захисту Микола Білий.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у Дрогобичі обвалився будинок, внаслідок чого постраждало багато людей.

Крім того, ми писали, що у Харкові обвалився міст

Також відомо, що у Донецьку, біля шахти, стався вибух

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України