Нефьодов повідомив, як керівництво митниці привласнювало елітну нерухомість

16:15, 8 октября 2019
Наразі відомство намагається повернути нерухомість профспілці й продати на аукціоні.
Нефьодов повідомив, як керівництво митниці привласнювало елітну нерухомість
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що були розкриті чорні схеми з привласнення елітної нерухомості. Повідомлення з’явилось на його сторінці у Facebook.

«Знаєте, що це на фото? Це 15 гектарів землі в Кончі-Заспі, які 2000 року Київська міська рада безкоштовно передала Державній митній службі. За оціночною вартістю, ділянка нині коштує майже 300 млн грн. Тут митники мали б звести базу відпочинку й реабілітаційний центр “Конча-Заспа”. Замість цього, як ми місяць тому дізнались під час інвентаризації майна, там звели 28 будинків — 9 дерев'яних та 19 цегляних, підстанцію та свердловину. А потім профспілка митниці ці будинки віддала в оренду — кому б ви думали?!? ПРАВИЛЬНО! Керівництву митниці. Наприклад, оцей п'ятикімнатний двоповерховий дерев'яний котедж на фото, 177 кв м з меблями, сантехнікою та навіть постіллю і посудом 2016 року орендував колишній голова Державна фіскальна служба Роман Насіров. У його розпорядженні будинок до 2033 року, ціна — 6 770 грн на місяць (помилки в цифрах немає). Зараз працюємо, аби повернути елітну нерухомість назад до профспілки і продати на аукціоні. І такого у нас ще багато — купа активів ДФС має дивний юридичний статус...» — йдеться у пості.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд роз’яснив, як стягнути з митниці збитки внаслідок неправомірних дій.

Крім того, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з представниками бізнесу розповів, коли запрацює Державна митна служба. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде