Уряд протидіє глобальним змінам клімату: міністерства планують забезпечити електрокарами

11:52, 25 октября 2019
На думку Кабміну, такі зміни можуть покращити екологічну ситуацію в Україні.
Уряд протидіє глобальним змінам клімату: міністерства планують забезпечити електрокарами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд розширив можливості використання електроавтомобілів та гібридних автомобілів для державних органів, повідомляє прес-службу Міністерства екології та природних ресурсів.

Таку ініціативу висунули Мінекоенерго та Мінінфраструктури. У свою чергу Кабмін схвалив деякі зміни до двох постанов, які можуть посприяти поступовому збільшенню кількості електромобілів в структурі автопарку органів й, таким чином, покращити екологічну ситуацію в Україні.

«Кабінетом міністрів України внесені зміни до двох постанов КМУ від 4 квітня 2001 р. №332 та від 26 грудня 2011 р. №1399, які розширюють можливості використання електромобілів та гібридних автомобілів для державних органів, установ та організацій», — повідомляє прес-служба.

У повідомленні йдеться, що кожне міністерство, відповідно до підзаконних нормативних актів, має можливість оновити автопарк в межах бюджетних видатків.

Для міністерств передбачено максимум 1,2 млн бюджетних коштів, а для центральних органів виконавчої влади — 900 тис. грн. Проте, кожне міністерство може придбати лише один транспортний засіб.

«Тому вирішено, що у випадку купівлі за кошти міністерства або відомства електрокару/гібриду, що споживає значно менше палива, за відповідним дозволом Мінфіну, це обмеження може не застосовуватись», — підкреслюють в уряді.

Зазначені зміни відповідають умовам ратифікованої Верховною Радою України Паризької кліматичної угоди, яку було укладено з метою міжнародної протидії глобальним змінам клімату.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що рівень забруднення повітря у Києві сягнув апогею

Крім того, ми писали, що громада проти діяльності екологічно шкідливих підприємств.

Також відомо, що, за словами депутата від «Слуги народу», онлайн моніторингу атмосферного повітря в Україні взагалі не існує

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва