Замішаний в оборудках з тютюновими виробами: перед судом постане екс-прикордонник

11:20, 5 ноября 2019
Підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі.
Замішаний в оборудках з тютюновими виробами: перед судом постане екс-прикордонник
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника одного з відділів прикордонної служби Чопського прикордонного загону Державної прикордонної служби України, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди. Про це інформує офіційний сайт ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що прикордонник, перебуваючи у змові з підлеглими, налагодив механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння в переміщенні через державний кордон України тютюнових виробів. Підозрюваний отримав 1 650 євро неправомірної вигоди.

«Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід — Відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Закарпатській області.

Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу від 12 500 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчий Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав хабар в сумі 400 євро.

Також нам стало відомо, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України.  

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді