НАЗК та Антикорупційна ініціатива ЄС проведуть соцопитування щодо корупції в Україні

14:55, 5 ноября 2019
Наталія Новак, тимчасово виконуюча обов’язки голови НАЗК, обговорила деталі співпраці з представниками Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.
НАЗК та Антикорупційна ініціатива ЄС проведуть соцопитування щодо корупції в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Тимчасово виконуюча обов’язки голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Новак обговорила з представниками Антикорупційної ініціативи Європейського союзу в Україні (EUACI) Екою Ткешелашвілі та Клеменсом Мюллером питання відновлення співпраці в рамках спільного проекту на 2019-2020 роки. Про це йдеться на сайті НАЗК.

За словами керівника програми «Антикорупційна ініціатива Європейського союзу в Україні» Еки Ткешелашвілі, перша фаза проекту триватиме до травня 2020 року. В рамках цієї фази у лютому 2020 року заплановано проведення організації соціологічного опитування з питань вивчення ситуації стосовно корупції в Україні та здійснення візиту представників Національного агентства з метою обміну досвідом до Національного агентства з питань доброчесності Румунії.

Наталія Новак заявила, що пріоритетом у роботі Національного агентства буде не тільки виявлення ознак корупції, а й досягнення конкретного результату у вигляді обвинувального рішення суду:

«Національне агентство має задавати головні тренди у підходах до виявлення корупції та боротьби з цим явищем. Зокрема, це стосується посилення роботи з проведення антикорупційної експертизи законопроектів з боку Національного агентства та участі в підготовці проектів змін до антикорупційного законодавства».

Представники Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні заявили про готовність надати необхідну експертну допомогу Національному агентству в питаннях, що пов’язані з перехідним періодом у роботі НАЗК, а також до кінця 2019 року визначити пріоритетні напрями подальшої співпраці.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя Антикорсуду роз’яснив, які злочини об’єднує термін «корупція»

Крім того, ми писали, що назвали коло осіб, стосовно яких НАЗК має право складати адмінпротоколи

Також відомо, що НАЗК звертає увагу суб’єктів декларування на нововведення у законодавстві.

 
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва