В Україні запускають базу доручень на проведення митного огляду товарів та автомобілів

18:20, 6 ноября 2019
Проект запущено на виконання постанови Кабінету міністрів України .
В Україні запускають базу доручень на проведення митного огляду товарів та автомобілів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нова митниця запускає централізовані надсилання доручень від правоохоронних органів на проведення митного огляду товарів та транспортних засобів. Процес відбуватиметься в електронному вигляді та допоможе зосередити всі запити правоохоронців в одному місці. Спільно зі Службою безпеки України плануються перші доручення в онлайн-формі. Про це інформує прес-служба відомства.

Наразі запити про проведення митного огляду надсилаються від правоохоронних органів до конкретного митного посту в паперовому вигляді. Внаслідок цього неможливо відслідкувати, як відбувається митний огляд. До того ж така процедура збільшує кількість зловживань на місцях. Запуск централізованого надсилання через електронну систему доручень мінімізує ці явища.

«Цей проект допоможе нам тримати під контролем більшість процесів, які відбуваються на митних пунктах. Ми будемо бачити, хто написав доручення, хто його отримав і коли. Тепер не вийде просто «домовитись» на місці. Життя для контрабандистів тепер буде погіршуватись і погіршуватись», — пообіцяв голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Проект запущено згідно з постановою Кабінету міністрів України №861 «Про реалізацію експериментального проекту з організації централізованого надсилання правоохоронними органами в електронному вигляді доручень на проведення митного огляду (переогляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення» від 2 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні запустили калькулятор митної вартості та платежів при митному оформленні автомобіля.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси