Робота в Україні без досвіду: названі вакансії

09:50, 18 ноября 2019
Найбільше роботи студентам та працівникам без досвіду пропонували IT-компанії.
Робота в Україні без досвіду: названі вакансії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні однією з найзатребуваніших є робота на початку кар'єри. За останні 5 років на одну вакансію претендували від 6 до 15 працівників. Українські підприємці готові платити працівникам без досвіду більше 25 тисяч гривень. Правда, в більшості випадків для цього необхідно знати іноземні мови. Про це повідомляє hh.ua.

Найбільше роботи студентам та працівникам без досвіду пропонували IT-компанії (22%). Активно нові вакансії для початківців з'являлися у галузях "Послуги для бізнесу" (13%) та "Освітні установи" (12%) .

Четверте місце в рейтингу посідають маркетингові та PR-агентства, п’яте — заклади роздрібної торгівлі, шосте — фінансові установи.

Найбільше шукали менеджерів з продажу (26%), консультантів (13%) і маркетологів (10%).

Переважно працівникам без досвіду готові платити від 6100 гривень до 12 000 гривень. 33% роботодавців пропонують 12 100-17 900 гривень. Є вакансії із заробітною платою понад 25 000 гривень. Так, працівнику у цех зі складання каркасно-панельних конструкцій обіцяють 35 000 гривень, оператору контакт-центру зі знанням німецької — 25 000 гривень.

Зазначимо, що в Україні за підсумками травня 2019-го найбільш високооплачувані вакансії зустрічалися в медицині, IT й агропромисловому комплексі.

Крім того, зростає затребуваність і цінність наявності певних soft skills — універсальних компетенцій. Серед них: навички тайм-менеджменту, управління емоціями, робота в команді, здатність до саморозвитку, здатність вирішувати конфліктні ситуації, комунікаційні навички.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1 січня українцям підвищать мінімальну середню заробітну плату. Мінімалка досягне 4 723 гривень.

Крім того, українці назвали джерела своїх доходів. 64% українських сімей живуть за рахунок заробітної плати.

Нагадаємо, що названа кількість безробітних в Україні. 

Також ми писали, що, за результатами соцопитування, зарплати вистачає на життя кожному п’ятому українцю.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва