У Раді проходять слухання щодо пріоритетів екологічної політики ВР, трансляція

15:56, 27 ноября 2019
Слухання ініційовані Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.
У Раді проходять слухання щодо пріоритетів екологічної політики ВР, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 27 листопада, у Верховній Раді розпочались Парламентські слухання на тему: «Пріоритети екологічної політики Верховної Ради України на наступні п'ять років». Про це повідомляє прес-служба Ради.

Заступник голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, відкриваючи парламентські слухання, зазначила, що попередні слухання проводилися у 2018 році і на них обговорювалися реалізації в Україні міжнародних документів щодо запобігання змінам клімату.

«Актуальність проведення парламентських слухань свідчить про те, що виклики, пов’язані зі станом довкілля та необхідністю впровадження належного екологічного врядування в нашій країні є вкрай важливими для України», — сказала Олена Кондратюк.

Вона також нагадала, що Верховна Рада минулого скликання ухвалила Закон «Про основні засад стратегії державної екологічної політики України на період до 2030 року», який вводиться в дію з 1 січня 2020 року.

Головуюча запросила до доповіді Міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля.

Міністр звернув увагу, що, створивши нове міністерство, Україна опинилася у світовому тренді.

«Сьогодні є пріоритезація питань захисту від негативних кліматичних змін, а також питання енергоефективності», — сказав Олексій Оржель.

Зі співдоповіддю виступив голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко. Він наголосив, що Комітет має чіткі пріоритети у своїй діяльності.

На слуханнях зі співдоповіддю виступив заступник голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олександр Маріковський, який наголосив на пріоритетності та актуалізації екологічних ініціатив для парламенту.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна у своєму виступі зупинилася на екологічних проблемах металургійних регіонів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, чи дозволяє українське законодавство ефективно вирішувати екологічні спори.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду