У Житомирі госпіталізували 17 дітей: школярі отруїлися газом

11:43, 29 ноября 2019
Один з учнів 9-го класу в роздягальні шкільного спортзалу випадково натиснув на клапан газового балончика.
У Житомирі госпіталізували 17 дітей: школярі отруїлися газом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У одній із житомирських шкіл підліток розпилив сльозогінний газ із балончик, в результаті чого постраждало 17 дітей. Про це повідомляє прес-служба поліції регіону.

Як стало відомо, один з учнів 9-го класу в роздягальні шкільного спортзалу під час демонстрації балончика з газом випадково натиснув на клапан. Хлопець зізнався у вчиненому, балончик поліцейські вилучили.

«У результаті інциденту до міської та обласної дитячих лікарень було доставлено 17 дітей для обстеження та лікарського нагляду. Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) КК України», — йдеться у повідомленні.

Наразі поліція проводить заходи у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 296 (Хуліганство) за фактом розпилення «газу дратівливої дії» у навчальному закладі. Нині встановлені всі учасники події.

«Відносно матері підлітка було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке діяння передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», — зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що під Києвом 13-річна школярка розпилила газ у школі, в результаті чого постраждало 6 дітей.

Також ми писали, що у столиці на Оболоні підліток розпилив газ у вестибюлі школи.

До того ж відомо, що в Дніпрі 10-річний хлопчик «замінував» школу.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва