Скоїли понад 10 злочинів: ГПУ викрила банду злочинців

16:50, 2 декабря 2019
Слідством з'ясовано, що для нападу підозрювані особи підбирали заможних громадян, при цьому погрожували їм фізичною розправою.
Скоїли понад 10 злочинів: ГПУ викрила банду злочинців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура Запорізької області спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції викрила групу осіб, які причетні до угонів автомобілів, вимагання, розбійних нападів, а також викрадення людей. Повідомляє прес-служба ГПУ.

Наразі п’ять осіб затримано. За версією слідства, загалом до складу групи входить понад 20 осіб, а один з організаторів переховується на території Російської Федерації.

«У ході понад 40 обшуків знайдено та вилучено транспортні засоби, які використовувалися під час скоєння злочинів, холодну, вогнепальну зброю та набої до неї, грошові кошти, наркотичні засоби тощо», — йдеться в повідомленні.

Слідством з'ясовано, що для нападу підозрювані особи підбирали заможних громадян, при цьому погрожували їм фізичною розправою у випадку звернення до правоохоронних органів. На думку слідства, лише протягом поточного року зазначеною групою осіб вчинено 10 кримінальних правопорушень, у тому числі із застосуванням зброї.

З метою притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення зазначених злочинів, вживаються заходи з їх розшуку та затримання.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Запоріжжі викрили злочинну банду до якої входило двадцять осіб.

Крім того, ми писали, що погрожував підірвати відділок поліції: на Запоріжжі затримали телефонного терориста.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду