Обкрадали квартири та викрадали людей: на Запоріжжі викрили злочинну банду

18:15, 30 ноября 2019
Організували банду батько та двоє його синів.
Обкрадали квартири та викрадали людей: на Запоріжжі викрили злочинну банду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Запоріжжі викрили злочинну банду до якої входило двадцять осіб. Вони підозрюються у скоєнні розбійних нападів, грабунків, викраденні людей, крадіжках із авто та квартир. Правоохоронці зібрали докази їх причетності до скоєння 20 тяжких злочинів на території області. Про це 30 листопада повідомляє прес-центр ГУНП у Запорізькій області.

Організували банду батько та двоє його синів, які залучили до злочинної діяльності мешканців Запоріжжя віком від 20-ти до 38-ми років. Жоден із учасників банди офіційно не працював, а деякі з них уже були засуджені за скоєння аналогічних злочинів.

На даний час зібрано матеріали, які підтверджують їх причетність до скоєння злочинів. Лише за цей рік бандою було вчинено 10 кримінальних правопорушень, у тому числі із застосуванням зброї. Гроші, отримані злочинним шляхом, вони витрачали на дорогі автівки, речі та відпочинок.

За інформацію оперативників, банда мала чималий арсенал зброї та при затриманні могла чинити збройний опір. Тому до операції залучили спецпідрозділ КОРД, батальйон поліції особливого призначення, відділ швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки, а також вибухотехнічну службу.

У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримано 5 осіб, у тому числі організаторів банди. Ще один з учасників переховується від слідчих органів на території РФ.

За результатами заходів вилучено зброю та набої до неї, грошові, кошти, автомобілі, наркотичні засоби тощо.

Кримінальне провадження відкрито за статтями 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 185 (Крадіжка), 186 (Грабіж), 187 (Розбій), 189 (Вимагання), 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 257 (Бандитизм), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 296 (Хуліганство) та 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони) Кримінального колексу України.

Поліцейські проводять заходи щодо розшуку та затримання інших фігурантів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Харківщині двох чоловіків підозрюють у незаконному позбавленні волі та катуванні людини.

Також  у Переяславі банда чоловіків викрала та катувала місцевого жителя.

Крім того, ми писали, що на Харківщині двох чоловіків підозрюють у незаконному позбавленні волі та катуванні людини. Як встановило слідство, двоє місцевих мешканців віком 41 та 50 років запідозрили односельця в крадіжці велосипеду. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області