Вбивство 3-річного хлопчика у центрі Києва: з’явились важливі деталі

07:45, 3 декабря 2019
Копи затримали двох підозрюваних.
Вбивство 3-річного хлопчика у центрі Києва: з’явились важливі деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі вилучили зброю, з якої стріляли у хлопчика в Києві. Про це повідомили правоохоронці під час брифінгу.

«Криміналісти працювали вечір і всю ніч. Завдяки злагодженим діям поліцейських вдалося встановити ті факти, які дозволили в найкоротші терміни, вже сьогодні на ранок, встановити, звідки відбувся постріл. Також це допомогло відкинути ті версії, які були на початку. Наприклад, що був кілер в автомобілі. Визначивши траєкторію кулі, ми змогли встановити, з якого будинку була стрільба. І також після цього вже вийти на виконавців злочину», – повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Глава відомства додав, що скрупульозна спільна робота всіх поліцейських дозволила вже 2 грудня зранку затримати двох підозрюваних.

«Ці люди обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочину, який кваліфікується за частиною 2 статті 115 – Умисне вбивство. Максимальний термін покарання – довічне ув’язнення. Щойно начальник поліції Києва разом із оперативниками приїхали з місця вилучення зброї. Наші оперативники та слідчі знайшли зброю, з якої було здійснено постріл», - зазначив Голова Нацполіції.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що, крім зброї, вилучено ще низку речових доказів.

«Це документи фальшиві, які використовувалися, та ще низка доказів, які дозволяють слідчим із процесуальними керівниками з прокуратури готувати матеріали для підозри. На цьому робота не зупиниться, ми будемо працювати і далі, аби знайти замовників цього вбивства», – наголосив Андрій Крищенко. Він додав, що підозрювані – дві молоді особи, 18 та 19 років. Затримали їх в Києві, але вони не є місцевими мешканцями. Наразі з ними проводять необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що чоловік намагався вбити власника автомобіля, але потрапив в дитину, яка знаходилась в салоні авто.

Крім того, у Києві відбувся брифінг голови Нацполіції Ігоря Клименка та начальника поліції Києва Андрія Крищенка щодо затримання підозрюваних у вбивстві 3-річного хлопчика у центрі Києва.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді