Смертельна пожежа в Одесі: Зеленський оголосив 8 грудня національним днем жалоби

22:11, 7 декабря 2019
День жалоби оголошено з метою вшанування пам'яті загиблих внаслідок пожежі в одеському коледжі.
Смертельна пожежа в Одесі: Зеленський оголосив 8 грудня національним днем жалоби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський видав указ №892\2019, який оголошує 8 грудня днем жалоби у зв’язку із трагедією в Одесі, яка забрала людські життя. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

«У зв'язку із трагедією, що сталася в м.Одеса внаслідок пожежі 4 грудня 2019 року та призвела до людських жертв, з метою вшанування пам'яті загиблих постановляю оголосити в Україні 8 грудня 2019 року днем жалоби», — йдеться в тексті указу.

До того ж, у день жалоби на всій території України мають бути приспущені Державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Зеленський також вимагає скасування розважально-концертних заходів та внесення відповідних змін до програм теле- та радіопередач.

Як зазначив Володимир Зеленський на своєму Telegram-каналі, станом на вечір суботи жахлива пожежа в Одесі забрала життя вісьмох українців. У лікарні від отриманих під час ліквідації пожежі травм помер рятувальник Сергій Шатохін. Доля ще десятьох людей досі невідома.

«Я оголошую неділю, 8 грудня, днем національного трауру за загиблими в Одесі. Завтра ми приспустимо державні прапори. Скасуємо гучні свята й гуляння. Ми зупинимося та подумаємо. Нехай ця трагічна подія буде уроком для всіх посадових осіб, керівників, для всіх громадян України.

Життя – найцінніше, що є в кожного з нас. Людське життя кожного – найцінніше, що є у країни. Зберегти життя – найперше і найголовніше завдання держави. Гірко, коли люди гинуть на фронті. Але вдвічі гіркіше, коли люди гинуть у мирному місті, при світлі дня, внаслідок чиїхось прорахунків чи злочинної недбалості.

Будемо молитися за упокій душ тих, хто загинув. Шукатимемо тих, хто зник безвісти, молячись і сподіваючись знайти їх живими. Будемо працювати, щоб подібне не повторилося знову.

Вічна пам’ять загиблим. Вічна пам’ять герою-рятувальнику Сергію Шатохіну. Щирі співчуття рідним і близьким
», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що смертельна пожежа спалахнула в навчальному закладі вранці 4 грудня. Займання сталося на третьому поверсі будівлі і швидко поширилося на велику площу.

Також була інформація про кількість постраждалих і загиблих.

Пізніше з'явилося відео, на якому зафіксовано потужне загоряння в одеському коледжі.

Також ми писали, що у рятувальників під час гасіння пожежі закінчувалося паливо. Його підвозили на каністрах.

Додамо, що в поліції розглядають кілька причин пожежі. Перша - це несправна проводка, друга - навмисний підпал.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки