Систематичне психологічне насильство: суд призначив розгляд справи

20:56, 9 декабря 2019
Чоловік умисно вчиняв психологічне насильство по відношенню до екс-дружини.
Систематичне психологічне насильство: суд призначив розгляд справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На 11:00 17 грудня 2019 року у Білопільському районному суді Сумської області призначено судовий розгляд кримінального провадження про вчинення громадянином Д. кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). Про це повідомляє прес-служба суду.

Для інформації: Д. обвинувачується в тому, що 08.07.2019, 07.09.2019 та 11.09.2019, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння за місцем свого проживання, вчинив словесну сварку зі своєю колишньою дружиною Д., в ході якої висловлювався на її адресу нецензурною лайкою, чим завдав шкоди психічному здоров’ю останньої. Д. умисно та систематично вчиняв психологічне насильство по відношенню до своєї колишньої дружини, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя останньої.

Санкція статті 126-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд виніс вирок киянину, який систематично скоював психологічне та фізичне насильство у сім’ї.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки