Офіцерська посада за хабар: ДБР затримало військовослужбовця

20:20, 11 декабря 2019
Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.
Офіцерська посада за хабар: ДБР затримало військовослужбовця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Миколаївського територіального управління ДБР затримали старшого військовослужбовця Одеського прикордонного загону під час передачі неправомірної вигоди службовій особі. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, військовослужбовець запропонував 700 доларів США начальнику відділу кадрів за вирішення питання щодо призначення його на офіцерську посаду та присвоєння звання «капітан».

«Відбулося затримання військовослужбовця у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі першої частини неправомірної  вигоди у сумі 500 доларів США.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України. Оперативний супровід — Відділ внутрішньої безпеки Одеського прикордонного загону.

Кваліфікація: пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 Кримінальний кодекс України)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що перед судом постане ректорка університету, яка пропонувала хабар заступнику міністра освіти.

До того ж ми писали, що ДБР затримало прокурора на Запоріжжі, який отримав хабар через посередника.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки