У Києві запустили Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту

12:20, 12 декабря 2019
У Міністерстві юстиції систематизують облік засуджених задля оперативного обміну інформацією.
У Києві запустили Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві запрацював в тестовому режимі Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту. Про це повідомив заступник міністра юстиції Віталій Василик, передає прес-служба Кабміну.

Так, повідомляється, що реєстр вже введено в тестову експлуатацію на базі пілотних установ виконання покарань та підрозділів пробації. Наразі система працює у Голосіївському та Печерському районних відділах пробації, секторі ювенальної пробації м. Києва та державній установі «Київський слідчий ізолятор».

За словами замміністра, система допоможе налагодити облік засуджених та взятих під варту осіб, а відтак — оперативно отримувати інформацію про них.

«Ми розпочали розбудову ІТ-інфраструктури пенітенціарної системи. Запуск Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту, розробка програмного забезпечення — це те, що нам вдалося зробити за досить короткий строк»,  — зазначив Василик.

Серед найважливіших завдань реєстру — формування профайлу засудженого та ув’язненого; забезпечення оперативної комунікації між органами та установами пенітенціарної системи та пробації; забезпечення взаємодії з іншими Єдиними та Державними реєстрами.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що оприлюднені результати аудиту впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи та електронного суду в Україні.

Окрім того, ми писали, чому в Україні не вдається запустити систему ЄСІТС в повному обсязі. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва