Загибель дитини через несправний ліфт у Сумах: з’явилися нові подробиці

19:00, 12 декабря 2019
Триває розгляд кримінального провадження за фактом загибелі немовляти.
Загибель дитини через несправний ліфт у Сумах: з’явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

11 грудня відбулося судове засідання в кримінальному провадженні за фактом загибелі немовляти у несправному ліфті в одній із сумських багатоповерхівок. Суд закінчив допит одного з обвинувачених та розглянув клопотання сторін у справі. Про це повідомляє прес-служба суду.

Представник Сумської міської ради просив закрити провадження по справі в частині стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої злочином. Своє клопотання мотивував тим, що один з обвинувачених працює у Виконавчому комітеті Сумської міської ради, який є окремою юридичною особою. У задоволенні клопотання суд відмовив. Натомість було задоволено клопотання потерпілих по справі про заміну первісного відповідача — Сумської міської ради — належним відповідачем — Виконавчим комітетом Сумської міської ради.

Наступне судове засідання призначено на 10:00 26 грудня 2019 року.

Нагадаємо, в порушенні правил безпеки обвинувачуються п’ятеро осіб: заступник Сумського міського голови та екс-директор Департаменту інфраструктури міста за частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України, директор ТОВ за частиною другою статті 272 та частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України, виконроб та електромеханік за частиною другою статті 272 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про трагедію, що трапилась в Сумах 2 січня. Дідусь їхав у ліфті разом з двомісячним онуком. Коли ліфт приїхав, він вийшов першим і спробував вивезти дитячий візочок, але в цю мить кабіна раптом упала вниз разом з немовлям. Дитина загинула.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді