СБУ викрила контрабанду в Росію запчастин до бойових літаків

20:23, 13 декабря 2019
Зловмисники використовували підроблені документи для оформлення незаконного вантажу в аеропорту.
СБУ викрила контрабанду в Росію запчастин до бойових літаків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України попередила контрабанду до країни-агресора комплектуючих до військово-транспортних літаків АН-72 і АН-74. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби викрили спробу нелегального вивезення за межі України товарів подвійного призначення. Встановлено, що зловмисники, використовуючи підроблені товарно-супровідні документи, без отримання відповідних дозволів та погоджень Державної служби експертного контролю, здійснили протиправне оформлення військових авіаагрегатів на митно-вантажному складі в аеропорту Жуляни.

За інформацією спецслужби, обладнання ділки планували надіслати замовникам, які діяли в інтересах Міноборони РФ. Вантаж через треті країни мав надійти до «клієнтів» з країни-агресора.

Під час проведення спецоперації та обшуків  правоохоронці вилучили комплектуючі до бойових літаків, митну і технічну документацію, що доводить планування протиправних поставок.

Безпосередньому виконавцю оборудки слідчими СБУ здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ посилила боротьбу з контрабандою. 

Також ми писали, що український уряд презентував оновлену митницю.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде