Облік трудової діяльності в електронній формі: набрала чинності постанова уряду

11:10, 3 января 2020
Окремі відомства повинні виконати низку вимог.
Облік трудової діяльності в електронній формі: набрала чинності постанова уряду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні набрала чинності постанова Кабінету міністрів України від 27.11.2019 р. №1084 «Про запровадження обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі». Про це повідомляє «Пенсійний кур’єр».

У тексті постанови йдеться про наступне:

  1. Затвердити Порядок обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, що додається.
  2. Установити, що дані, які містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, приймаються для підтвердження трудового стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсій та інших цілей, передбачених законодавством.
  3. Міністерству фінансів у місячний строк переглянути форму звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з метою обліку відомостей про посади, кваліфікацію та умови праці застрахованих осіб.
  4. Пенсійному фонду України у місячний строк визначити порядок подання відомостей про трудову діяльність працівника, фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, надання послуг у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні з використанням електронної системи BankID, забезпечити створення програмних засобів для надання на безоплатній основі особам, які виявили бажання подати відомості, передбачені Порядком обліку трудової діяльності працівника, фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, затвердженим цією постановою.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Пенсійний фонд ввів електронну трудову книжку.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду