Українцям нагадали про заборону використання піротехніки

11:01, 6 января 2020
Піротехніка не тільки може стати причиною опіків або зробити людину інвалідом, а й забрати життя.
Українцям нагадали про заборону використання піротехніки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українцям радять відмовитися від використання пітард, салютів та феєрверків на Різдвяні свята. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Із метою попередження виникнення трагічних випадків під час Різдвяних свят, рятувальники ДСНС України радять відмовитися від використання петард, салютів та феєрверків. Крім того, у багатьох населених пунктах введено заборону на використання піротехнічних виробів до завершення бойових дій на сході країни», — йдеться у повідомленні.

Крім того, варто знати, що використання піротехніки шкідливо впливає на навколишнє середовище через велику кількість важких металів, які потрапляють в повітря після запуску, а потім в дихальні органи людей. А ще не можна забувати про те, що в димі феєрверку знаходиться чимало дрібних частинок металу, а в залишках святкової піротехніки - частинки незгорілого палива і барвники. Все це потрапляє в грунт, змивається дощем і в підсумку потрапляє в підземні води, забруднюючи їх.

До того ж, недотримання техніки безпеки при запуску салютів може призвести до травм, причому не тільки у того, хто цей салют запускає. Піротехніка не тільки може стати причиною опіків або зробити людину інвалідом, а й забрати життя.

А наприклад, у столиці заборонили запускати феєрверки, салюти та проводити інші розважальні заходи з використанням піротехніки до закінчення війни на сході України.

Своїм рішенням депутати КМДА заборонили проводити масові розважальні заходи на Алеї Героїв Небесної Сотні і вул. Трьохсвятительській в межах Стіни пам'яті загиблих Героїв. Крім цього в Києві заборонено використовувати феєрверки, салюти та іншу піротехніку до закінчення війна на Донбасі.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Старобільському обласному психоневрологічному інтернаті сталася пожежа, внаслідок якої загинуло 4 людини

Крім того, в Києві спалахнула масштабна пожежа.

Також відомо, що під Сумами горів ліс.

Додамо, що у Києві в районі метро Позняки сталася пожежа у житловій багатоповерхівці. Під час ліквідації займання, пожежники виявили мертвого чоловіка.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді