Чому дуже важливо здавати ялинку на переробку: роз’яснення для киян

07:45, 7 января 2020
Комунальники розповіли, що відбувається з новорічною красунею після того, як ви її приносите до пунктів прийому ялинок.
Чому дуже важливо здавати ялинку на переробку: роз’яснення для киян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Киянам нагадали, що у столиці працюють 15 пунктів прийому новорічних ялинок. Так у Дніпровському районі, наприклад, лише 2 січня привезли велику кількість новорічних красунь,  де дерева переробили на корисні для зеленого господарства речі. 

Тож не забудьте: ваше новорічне дерево буде дуже корисним. Не викидайте, а приносьте до пунктів, які є у кожному районі.

Що відбувається з новорічною красунею після того, як ви її приносите до пунктів прийому ялинок, розповіли комунальники Дніпровського району.

«Після того, як новорічне дерево попало до нашого пункту, працівники зеленбуду району приступають до робіт з перетворення використаних ялинок для корисних цілей у роботі по догляду за зеленими зонами міста. Перш за все ялинка потрапляє до подрібнювача, завдяки якому й відбувається утилізація дерев – перероблюється на щепу.В подальшому дану щепу ми використовуємо для мульчування пристовбурових лунок у нововисаджених дерев та кущів. Це надає змогу воді та поживним речовинам утриматися в грунті, виконується функція збереження вологи у зелених насаджень. Окрім того, частково таку щепу використовуємо для квітників та підсолення грунтів перед посадкою хвойних насаджень. Вже через рік дана мульча забирається з лунок до компостних ям, де на неї чекає нове «життя» - створюємо грунт, який в подальшому використовуємо для посадок дерев, кущів та квітів. Такий грунт є багатим на поживні речовини і досить добрий для приживлення висадженого садивного матеріалу.

Таким чином Ви можете зробити свій внесок в зелене майбутнє нашого міста. Не викидайте на смітники своїх красунь – принесіть їх до нас, а ми продовжимо перетворення їх у цінність для зеленого господарства», — розповіли комунальники.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві посеред вулиць влаштовують ялинкові звалища

Також повідомлялося, скільки коштували ялинки в Києві.  

Крім того, у Києві почали працювати 15 пунктів прийому ялинок.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва