ВАКС розгляне справу екс-ректора Національного авіаційного університету

16:28, 8 января 2020
Судове засідання відбудеться 17 січня.
ВАКС розгляне справу екс-ректора Національного авіаційного університету
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 8 січня 2020 року, у Вищому антикорупційному суді відбулось підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням колишнього виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету та інших осіб у невиконанні рішень суду, а також вимаганні та отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Про це інформує прес-служба САП.

«За результатами підготовчого засідання колегією суддів прийнято рішення про призначення вказаної справи до розгляду по суті. Засідання заплановано на 9:00 год. 17 січня 2020 року», — йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що колишній виконувач обов’язків ректора Національного авіаційного університету обвинувачується в умисному невиконанні судових рішень щодо поновлення на посадах незаконно звільнених проректорів університету. Крім того, екс-посадовця обвинувачують у вимаганні 5 млн гривень неправомірної вигоди та одержанні частини цих коштів у сумі 100 тис. євро від одного з незаконно звільнених працівників, що було вчинено за пособництва адвоката — керівника одного із об’єднань адвокатів м. Києва та за участі колишнього високопосадовця органів державної безпеки, який виступив організатором вчинення злочину.

Вказаним особам інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 382, ч. 4 ст. 368 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя Вищого антикорупційного суду Віталій Дубас розповів, для чого у кримінальному провадженні потрібна презумпція невинуватості. 

Додамо, суддя-спікер ВАКС Інна Білоус пояснила, чому судді зазвичай не коментують розгляд справ, а також рішення, які приймають.

Також з’явились цікаві факти про ВАКС.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва