За хабар обіцяв «закрити очі» на зберігання наркотиків: у Дніпрі затримали зухвалого копа

19:53, 21 января 2020
Місцевий житель розповів, що поліцейський вимагає з нього гроші, погрожуючи притягненням до відповідальності за зберігання наркотичних засобів.
За хабар обіцяв «закрити очі» на зберігання наркотиків: у Дніпрі затримали зухвалого копа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці у Дніпрі затримали копа на одержанні хабара за непритягнення до відповідальності місцевого жителя через зберігання наркотиків. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«За непритягнення до відповідальності за зберігання наркотиків мешканець Дніпра мав передати співробітникові Управління стратегічних розслідувань поліції у Дніпропетровській області хабара. Відразу після одержання неправомірної вигоди капітана поліції затримали за сприяння керівництва Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) НПУ», — йдеться в повідомленні.

Відомо, що до поліції надійшло звернення 41-річного чоловіка. Місцевий житель розповів, що поліцейський вимагає з нього гроші, погрожуючи притягненням до відповідальності за зберігання наркотичних засобів.

«Оперативники УДВБ НПУ встановили, що до корупційних дій причетний 28-річний оперуповноважений Управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області. Задокументовано факт вимагання ним у заявника 5 тисяч доларів США, однак згодом капітан поліції погодився зменшити суму до 50 тисяч гривень», — зазначається в повідомленні.

Було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Окрім того, кошти вилучено як речовий доказ. Поліцейського затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань у місті Полтаві повідомили про підозру двом військовослужбовцям з Дніпропетровщини у незаконному придбанні та збуті психотропних речовин.

Також ми писали, що слідчі ДБР затримали слідчого Чернівецького відділу поліції ГУ Національної поліції під час збуту наркотичних речовин.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України