Зі столиці до Одеси можна буде доїхати за півтори години

17:41, 22 января 2020
У Міністерстві інфраструктури планують створити комплекс високошвидкісного залізничного сполучення.
Зі столиці до Одеси можна буде доїхати за півтори години
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Між АТ «Українська залізниця» і китайською компанією CRCC було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Меморандум підписали голова правління АТ «Українська залізниця» Євген Кравцов, член правління Ремігіуш Пашкевич і заступник генерального директора CRCC Ванг Хонгвей. Про це повідомляє прес-центр Міністерства інфраструктури.

Підписання  Меморандуму є важливим етапом співробітництва для розвитку залізничного сполучення у напрямку Україна — КНР, залучення китайських партнерів для модернізації української залізниці та реалізації транзитного потенціалу Української держави у сполученні ЄС — КНР.

«Ми раді вітати початок співпраці найбільших державних залізничних компаній України та Китаю. Той факт, що китайська корпорація вирішила відкрити в Україні представництво і підписати меморандум про стратегічну співпрацю, свідчить про те, що економічна ситуація в Україні змінюється, покращується інвестиційний клімат, і найбільші іноземні технологічні та виробничі гіганти зацікавлені працювати на українському ринку», — заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.  

За його словами, Мінінфраструктури вживає всіх необхідних заходів для створення умов функціонування конкурентного ринку залізничних перевезень в Україні, покращення якості та доступності послуг перевезень залізничним транспортом. У відомстві планують запустити високошвидкісне залізничне сполучення між містами України та європейських країн, а з Києва до Одеси можна буде доїхати поїздом за півтори години.

«Ми розраховуємо, що співпраця між Укрзалізницею та CRCC дозволить значно покращити стан транспортної інфраструктури. Прагнемо залучити прямі структурні інвестиції у створення комплексу високошвидкісного залізничного сполучення не тільки між містами-мільйонниками в Україні, а й у рамках європейської інтеграції і виконання Угоди про асоціацію, в буквальному сенсі привести Україну в Європу, коли дістатися залізницею до Варшави, Будапешта і Бухареста можна буде не більше ніж за 3 години, а з Києва до Одеси поїзд буде йти 1,5 години замість нинішніх 7–8», — наголосив Криклій.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з Києва до Борисполя пустили новий дизельний поїзд. 

Крім того, Укрзалізниця підвищуватиме тарифи на 2% щомісяця через збитковість пасажирських перевезень.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду