Злочини в умовах збройного конфлікту: у двох областях створили спецуправління

17:56, 23 января 2020
Підрозділи створено за дорученням Генерального прокурора Руслана Рябошапки.
Злочини в умовах збройного конфлікту: у двох областях створили спецуправління
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратури Донецької та Луганської областей завершили формування самостійних структурних підрозділів — управлінь з нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту. До їх складу увійшли 60 прокурорів. Про це інформує офіційний сайт ОГП.

Новостворені управління здійснюватимуть процесуальне керівництво та контроль за розслідуванням у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку, недоторканності державних кордонів та інші злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованих територіях Донбасу або пов’язані зі збройною агресією Російської Федерації проти України.

Наразі прокурори обласних і місцевих прокуратур в Донецькій і Луганській областях здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у понад 10,5 тисячі кримінальних проваджень даної категорії.

Регіональні підрозділи також тісно співпрацюватимуть з громадськими правозахисними організаціями щодо питань документування воєнних злочинів, використовувати у роботі відкриті джерела інформації та комунікувати з постраждалими або свідками злочинних дій. Крім того, координуватимуть роботу правоохоронних органів у Донецькій та Луганській областях на цьому напрямку.

«Заяви про вчинення злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом, а також будь-яку інформацію, що може бути використана в інтересах розслідування таких злочинів, можливо надсилати на адреси, зазначені на офіційних веб-сайтах прокуратур Донецької і Луганської областей, зокрема: прокуратура Донецької області — 87500, м. Маріуполь, вул. Університетська, 6, електронна поштова адреса: [email protected], телефон: (0629) 47-03-76; прокуратура Луганської області — 93408, м. Сєвєродонецьк, вулиця Богдана Ліщини, 27, електронна поштова адреса: [email protected], телефон: (06452) 4-13-50.

Крім цього, ці дані пропонуємо надсилати і до Офісу Генерального прокурора на адресу електронної пошти: [email protected] з поміткою «для Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора», — повідомили у ОГП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру ватажку бойовиків.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду