Поширення китайського коронавірусу: в РНБО створили моніторингову групу

10:19, 27 января 2020
Моніторинг розповсюдження нового коронавірусу здійснюється стосовно КНР, США, країн Європи та СНД, з якими Україна має спільний кордон
Поширення китайського коронавірусу: в РНБО створили моніторингову групу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В апараті Ради національної безпеки і оборони  України створено оперативну групу з питань моніторингу та аналізу ситуації стосовно розповсюдження нового коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба РНБО.  

Як заявив, секретар Ради Олексій Данілов, ситуація з поширенням коронавірусу перебуває на постійному контролі, і апарат РНБО володіє в повному обсязі всією необхідною інформацією щодо цього питання. За його словами, моніторинг розповсюдження нового коронавірусу (2019-n-CoV) здійснюється стосовно країн Азії (насамперед КНР), Європи, США, та країн СНД, з якими Україна має спільний кордон.  

У цілодобовому режимі аналізуються і вивчаються заходи, яких вживають органи влади іноземних держав для запобігання подальшому поширенню вірусу, і статистика випадків пневмонії, спричиненої коронавірусом.

Окрім того, українські органи влади реалізують планові заходи щодо недопущення поширення коронавірусу.

Так, Міністерством охорони здоров'я України з 26 січня в аеропорту «Бориспіль» запроваджено температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю. Фахівці санітарно-карантинного підрозділу вже підготовлені, їх обладнання укомплектовано інфрачервоними термометрами. Тварини, що ввозяться в Україну, проходять спеціальний огляд ветеринарних служб.

Центром громадського здоров'я МОЗ України опубліковано оновлені поради ВООЗ щодо міжнародних перевезень через спалах нового коронавірусу у перекладі українською.

У цілому, станом на 26 січня проблемних ситуацій, пов'язаних з поширенням  коронавірусу в Україні, не виявлено, ситуація повністю контролюється, загальнодержавні інфекційні профільні медичні заклади готові надати відповідну допомогу громадянам.

Раніше повідомлялося, що кількість жертв коронавірусу у Китаї збільшилася до 80 чоловік.

Як пише Цензор.нет, всього станом на 00:00 годину 27 січня число уражених новим коронавірусом досягло в країні 2 тис. 794 осіб, збільшившись за добу на 769 виявлених випадків. Під підозрою на наявність захворювання знаходяться понад 3,8 тис. осіб. Двоє людей успішно пройшли курс лікування і виписані з лікарень.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, чи може смертельний вірус з Китаю потрапити в Україну

Додамо, що в китайському місті Ухань, де зародився новий небезпечний коронавірус, оголосили карантин. 

Також в Китаї через ситуацію з коронавірусом влада ввела вищий рівень реагування на надзвичайні ситуації в 25 провінціях з 33. 

 

 

 

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду