Валютний хабар працівнику СБУ за вплив на слідчого ДБР: затримано посадовця

17:15, 29 января 2020
Наразі тривають першочергові слідчі дії.
Валютний хабар працівнику СБУ за вплив на слідчого ДБР: затримано посадовця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 28 січня, слідчі Хмельницького теруправління ДБР затримали державного інспектора податкової та митної справи Вінницької митниці ДФС України під час надання неправомірної вигоди. Про це інформує прес-служба Бюро.

Зазначається, що посадовець з метою уникнення кримінальної відповідальності висловив пропозицію та в подальшому надав хабар у сумі 1300 доларів США оперативнику Управління СБУ у Вінницькій області за вплив на слідчого Хмельницького теруправління ДБР.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Кримінальне провадження розпочате за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР у місті Полтаві повідомили двом військовослужбовцям про підозру у незаконному придбанні та збуті психотропних речовин.

Також ми повідомляли, що у Полтаві на хабарі затримали одного з керівників фіскальної службиЗа гроші чиновник обіцяв звільнити харківського бізнесмена від кримінальної відповідальності.

Додамо, на Рівненщині слідчі ДБР скерували до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського батальйону Управління патрульної поліції в Рівненській області. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва