Депутати продовжують розглядати законопроект про ринок землі, трансляція

12:27, 7 февраля 2020
6 лютого парламент розглянув 200 правок до другого читання законопроекту.
Депутати продовжують розглядати законопроект про ринок землі, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 7 лютого, Верховна Рада проводить пленарне засідання, на якому депутати продовжать розглядати законопроект про ринок землі №2178-10. Про це повідомляється на сайті ВР.

Зазначається, що доповідатиме голова комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський. Розпочнеться засідання із години запитань до уряду.

Нагадаємо, що 6 лютого на пленарному засідання нардепи встигли розглянути тільки 200 правок до другого читання законопроекту, а всього в документі 4018. Жодна правка не була підтримана.


13:40 Головуючий закрив пленарне засідання. Наступне пленарне засідання Верховної Ради України відбудеться у вівторок, 18 лютого.


13:10 За результатами голосування всі правки, на яких наполягали їх автори, відхилені. Відхилені правки стосувалися внесення змін до статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу.

Загалом народні депутати розглянули 216 правки з 4018 до законопроекту №2178-10. Розгляд правок буде продовжено на наступних засіданнях.


12:40 Після закінчення перерви народні депутати продовжують розглядати правки до законопроекту №2178-10.


12:06 Разумков оголосив перерву у пленарному засіданні на 30 хвилин.


11:48 Депутати продовжують розглядати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10. 


11:39 Заступник голови Верховної Ради Олена Кондратюк перед тим, як оголосити депутатські запити, поінформувала про новий порядок їх оголошення. Спочатку вона поінформувала про кількість запитів, які надійшли минулого тижня. На голосування були поставлені запити до Президента України.


11:36 На цьому «Година запитань до Уряду» завершилася.


11:33 Також він відповів на додаткові запитання щодо: стану наповнення Державного бюджету; заяви про відставку; ролі банківських установ у купівлі-продажу землі, закладеної в проєкті Закону щодо обігу земель сільськогосподарського призначення; дій митниці. А ще розповів, що уряд завершує підготовку звіту про свою роботу і на наступному тижні планує внести його на розгляд парламенту. Він також наголосив, що Уряд відкритий і готовий до співпраці з народними депутатами.


11:24 Олексій Гончарук відповів на запитання фракцій, груп та окремих народних депутатів з таких питань: стан енергетичної галузі і перспективи вугільної промисловості; розміри зарплат урядовців та керівників державних підприємств; виплати президентських премій; медичне забезпечення новостворених територіальних громад; подвійні платіжки за енергоносії; екологічний стан моря біля Одеси.


11:15 Прем’єр-міністр у виступі зазначив, що уряд працює спільно з парламентом «єдиною командою».

«Ми знизили платіжку цієї зими. Кожна людина платить значно менше, ніж у минулому році. І це не лише через те, що зима тепла. Ми прийняли закон про анбандлінг НАК «Нафтогаз», що дало можливість завершити перемовини з європейцями і росіянами. Це призвело до того, що ціна на газ цієї зими абсолютно нижча, ніж могла би бути. Це робота, яку оцінюють сьогодні у тому числі наші міжнародні партнери. Ми в рекордно короткий проміжок часу разом з вами зробили цю важливу роботу.

Ви прийняли закон, який дозволив нам створити програму «5-7-9»з доступного кредитування. Це дозволить нам розвивати підприємництво. Це вже дозволяє багатьом людям, вже десятки людей насправді цим скористалися, отримати дешевий ресурс, доступний для початку своєї підприємницької справи», — зазначив він.

Основну увагу Гончарук у виступі приділив законопроект щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, який зараз розглядається Верховною Радою.


10:48 Головуючий надав слово Олексію Гончаруку.


10:40 Говорячи про результати станом на лютий місяць, міністр констатував, що Уряд забезпечив стабільне проходження опалювального сезону. 


10:24 Головуючий поінформував про порядок денний проведення «Години запитань до Уряду». Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель розповів про стан справ із забезпеченням громадян енергоносіями. Наразі Оржель відповідає на запитання народних депутатів.


10:18 Спікер Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання. Він повідомив, що у сесійній залі присутні члени Кабінету міністрів на чолі з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

На Погоджувальній раді було визначено, що сьогодні члени уряду будуть відповідати на запитання щодо тарифної політики в Україні при забезпеченні населення енергоносіями та наданні комунальних послуг, нинішній стан та перспективи.


 

Раніше  «Судово-юридична газета» розповідала, як проходила підготовка законопроекту про обіг земель до другого читання.

Також прихильники та опоненти запровадження ринку землі висловловили думки щодо другого читання законопроекту.

Ще ми писали, як запуск ринку землі вплине на банківську систему.

Крім цього, відомо, чому в законопроекті встановлено норму в 10 тисяч гектарів в одні руки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва