Видворення Міхеїла Саакашвілі за межі України: екс-прикордонникам повідомлено про підозру

19:20, 7 февраля 2020
Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
Видворення Міхеїла Саакашвілі за межі України: екс-прикордонникам повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки на території Одеської області та у м. Києві, після чого повідомили про підозру у перевищенні влади або службових повноважень колишнім керівникам підрозділів Державної прикордонної служби України. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Слідством встановлено, що колишній керівник Департаменту оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби України і Окремого відділу Адміністрації Державної прикордонної служби України організували незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та його переміщення до Республіки Польща у лютому 2018 року.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід — центральне управління Служби безпеки України.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР повторно викликають нардепа Софію Федину для вручення їй письмового повідомлення про підозру.

Також ДБР розслідує справу щодо інспектора ДПС, який пропонував 20 тис. грн своєму керівнику, щоб той не переводив службовця в інше місце. 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду