У Києві покарають горе-чоловіка за домашнє насильство

06:45, 25 февраля 2020
Потерпілій завдано психологічних страждань.
У Києві покарають горе-чоловіка за домашнє насильство
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столична прокуратура скерувала до Деснянського районного суду м. Києва обвинувальний акт відносно чоловіка, який систематично вчиняв психологічне насильство щодо своєї дружини. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік систематично вчиняв конфлікти зі своєю дружиною, нецензурно висловлювався на її адресу, погрожував фізичною розправою, завдавав фізичного болю, за що неодноразово притягався до адміністративної відповідальності.

В результаті систематичних дій чоловіка потерпілій завдано психологічних страждань, погіршилась якість її життя, що є для останньої довготривалою психотравмуючою дією та супроводжується емоційним переживанням негативного спектру, а саме тривоги, страху, приниження, безпомічності та безвиході.

Дії чоловіка органом слідства кваліфіковано за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Офісі Генерального прокурора у 2020 році запрацює спеціальний відділ протидії насильству щодо дітей.

Окрім того, в Україні запрацювала гаряча лінія для протидії домашньому насильству.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва