Уляну Супрун не пустили на засідання комітету Верховної Ради

15:14, 13 марта 2020
За добу до важливого засідання усім людям, які захищають трансформацію медицини, забороняють туди вхід — Уляна Супрун.
Уляну Супрун не пустили на засідання комітету Верховної Ради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 13 березня, Уляна Супрун мала намір відвідати Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації. Однак на засідання їй потрапити не вдалося. Про інцидент вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні збиралася відвідати Комітет ВРУ з питань здоров'я нації, який має розглядати, окрім стратегічних напрямків МОЗу на 2020 рік, проект закону ОПЗЖ про визнання Закону Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування таким, що втратив чинність. Фактично вирішувати долю трансформації системи охорони здоров’я.

Вчора зробила твіт, що прийду на комітет, аби послухати про плани МОЗу та бути свідком обговорення пропозиції регіоналів воскресити систему Семашка. Але через годину після цього у публічному просторі з’явилося розпорядження ВРУ, що заходити в приміщення парламенту до третього квітня можуть лише народні депутати та їхні помічники. 

Тобто за добу до важливого засідання усім людям, які захищають трансформацію медицини та мають дуже багато питань до людей, які декларують її продовження, — представникам НСЗУ, антикорупційних та пацієнтських організацій, представникам громадськості, активістам, а також журналістам і медіа заборонено туди вхід.

Сьогодні також було змінено локацію та час, і комітет буде проводитися в будівлі МОЗ України. Це зробили для того, аби на засіданні був присутній новий міністр охорони здоров’я Ілля Ємець. Попередньо за умовами розпорядження ВРУ, вхід на засідання комітету йому теж був заборонений.

Ці обмеження стосовно доступу до адмінбудівель начебто введено з метою запобігання поширенню SARS-CoV-2 та загалом гострих респіраторних інфекцій. Але при цьому в українські аеропорти далі прибувають літаки з Італії з сотнями людей, які побували в епіцентрі поширення вірусу»,  наголосила Уляна Супрун.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що з 12 березня в Україні ввели загальний карантин. 

Окрім того, ми публікували відеозвернення Віталія Кличко щодо карантину у Києві. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді