НБУ зробив важливу заяву щодо ситуації на валютному ринку

18:38, 16 марта 2020
«Ситуація на валютному ринку є завжди динамічною і може швидко змінюватися», — повідомив фінансовий регулятор.
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк України повідомив, що 16 березня всередині торгового дня на міжбанківському валютному ринку Національний банк провів аукціон з продажу іноземної валюти. Про це йдеться у заяві фінансового регулятора.

«При оголошеному обсязі аукціону в 200 млн дол. США загальний обсяг заявок з боку учасників ринку становив 258,9 млн дол. США, з яких було задоволено заявки на 130,5 млн. Середньозважений курс за результатами аукціону становив 26,54 грн за долар США.

Національний банк має достатній запас міцності для згладжування надмірних коливань курсу, спричинених нервовими настроями через поширення коронавірусу. Міжнародні резерви України на сьогодні перевищують 25 млрд дол. США, тож ми готові за необхідності і далі проводити інтервенції з продажу валюти.

Ситуація на валютному ринку є завжди динамічною і може швидко змінюватися. Наприклад, у минулому році гривня також декілька разів опинялася під тиском, пов’язаним, зокрема, з активним політичним циклом в Україні. Втім, інтервенції НБУ давали змогу згладжувати коливання, а згодом тренд розгортався і Національний банк отримував нагоду викуповувати валюту. Минулого року чиста купівля валюти НБУ становила майже 8 млрд. дол. США», — заявили у НБУ.

Крім того, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Національний банк України запевнив, що на час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки