У НАЗК пояснили, коли у першого заступника директора ДБР Бабікова може виникнути конфлікт інтересів

18:33, 20 марта 2020
Т.в.о. директора ДБР раніше вжила заходів для усунення потенційного конфлікту інтересів.
У НАЗК пояснили, коли у першого заступника директора ДБР Бабікова може виникнути конфлікт інтересів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У першого заступника директора ДБР Олександра Бабікова може виникнути потенційний конфлікт інтересів, якщо він виконуватиме обов’язки директора ДБР. Такого висновку дійшло НАЗК за результатами дослідження, проведеного на підставі звернень громадських організацій, народних депутатів України Ярослава Юрчишина, Андрія Осадчука, Володимира Кабаченка, Олександри Устінової, а також самого Олександра Бабікова. Про це інформує прес-центр НАЗК.

До призначення на посаду першого заступника директора ДБР Олександр Бабіков був адвокатом одного з підозрюваних у кримінальному провадженні, досудове розслідування якого забезпечували слідчі Третього слідчого відділу ДБР. Цей відділ входив до управління, підпорядкованого Бабікову. Відповідно, це могло б зумовити конфлікт інтересів.

Як встановило Національне агентство, 21 січня 2020 року т.в.о. директора ДБР підпорядкувала діяльність Третього слідчого відділу безпосередньо собі. 5 лютого 2020 року у складі Центрального апарату ДБР створено Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, підпорядковане т.в.о. директора ДБР. Таким чином, т.в.о. директора ДБР вжила заходів для усунення потенційного конфлікту інтересів.

Водночас НАЗК наголошує, що такий конфлікт інтересів може виникнути. Це станеться, якщо перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков виконуватиме обов’язки директора ДБР.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, чи був Олександр Бабіков «адвокатом Януковича». 

Раніше ми писали, що виконувати повноваження директора ДБР замість Ірини Венедіктової буде заступник директора Олександр Соколов

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України