Маски, захисні окуляри та респіратори: лікарням передадуть конфісковані товари

11:05, 26 марта 2020
Відповідне рішення прийняв уряд.
Маски, захисні окуляри та респіратори: лікарням передадуть конфісковані товари
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення зміни до Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішенням суду і переданим органам державної виконавчої служби», розроблену Міністерством юстиції України. Постановою передбачена безоплатна передача закладам охорони здоров’я конфіскованих товарів протиепідеміологічного призначення. Про це повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, передає прес-служба відомства.

«Ця постанова дає можливість забезпечити лікарні необхідними зараз засобами захисту, а відтак, знизити ризик інфікування коронавірусом СОVID-19 медичного персоналу та осіб, з якими вони контактують. Ми будемо безоплатно передавати водонепроникні лабораторні костюми, медичні рукавички, одноразові медичні ізоляційні халати, медичні маски, захисні окуляри та щитки, респіратори класу захисту не нижче FFР2, конфісковані в установленому порядку, до закладів охорони здоров’я», — зазначив заступник Міністра.

Він зауважив, що такі заходи є необхідними зараз, адже сприятимуть запобіганню виникненню та поширенню коронавірусу СОVID-19 серед населення України.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що Міністерство юстиції планує запровадити автоматизований арешт коштів за усіма виконавчими документами та обов’язок для банків здійснити підключення до системи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді