Президент змінив положення про військову службу

16:01, 10 апреля 2020
Володимир Зеленський видав відповідний указ.
Президент змінив положення про військову службу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до положення про проходження громадянами військової служби в Збройних силах України. Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави.

Відтепер для військових, прийнятих на службу за контрактом в період з моменту оголошення мобілізації в момент введення воєнного стану або оголошення демобілізації на термін шість місяців, служба за контрактом може бути продовжена за новим контрактом на шість місяців.

Рішення про переатестацію у військовому званні осіб, яким присвоюються в порядку переатестації військові звання вищого офіцерського складу, приймається президентом України.

В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки і назад, але не більше двох діб в один кінець.

Військовослужбовці, які мають високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній ними посаді, визнані військово­-лікарською комісією придатними за станом здоров'я для проходження військової служби, на їхнє прохання і за потреби Збройних сил України можуть бути залишені на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський призначив начальника Генштабу ЗСУ.

Також Президент видав указ, яким призначив Руслана Хомчака головнокомандувачем ЗСУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва