Справи Майдану: завершено розслідування за підозрою правоохоронця

11:50, 13 апреля 2020
Безпідставні повідомлення про підозру учасникам акцій протесту: щодо правоохоронця у «Справах Майдану» завершено розслідування.
Справи Майдану: завершено розслідування за підозрою правоохоронця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього старшого слідчого одного із районних управлінь Головного управління МВС України в м. Києві. Про це повідомляє прес-служба ОГП.

За даними слідства, упродовж грудня 2013 – лютого 2014 року правоохоронець безпідставно склав і підписав повідомлення про підозру трьом учасникам акцій протесту. Крім того, він подав до районного суду Києва клопотання про обрання стосовно вказаних завідомо невинних осіб запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Ці клопотання також протиправно були задоволені судом.

Дії колишнього слідчого кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 КК України (в редакції зі змінами, внесеними згідно із Законом від 02.02.2014), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України.

В Офісі Генерального прокурора повідомляють, що матеріали провадження відкриті стороні захисту та потерпілим для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора провели експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації умисних вбивств та заподіяння вогнепальних тілесних ушкоджень учасникам акцій протесту під час Революції Гідності, зокрема за подіями 18-20 лютого 2014 року. 

Крім того, стали відомі деталі щодо особи, яка підозрюється у катуванні мітингувальників.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва